Je lijf en leven in balans

Door stress raakt je lichaam uit balans en kan klachten gaan vertonen. Maar meestal is er dan méér uit balans…

Daarom helpen wij je niet alleen om je klachten te verhelpen, maar ook om de stress en de achterliggende oorzaken van de stress op te lossen of er anders mee om te gaan. Wij gaan voor blijvend resultaat: Je lijf en leven in balans!

 

Neem contact op

Herken jij één of meer van deze klachten?

  • Je voelt je steeds vermoeider, zelfs als je goed geslapen hebt sta je moe op
  • Je voelt je overspannen of op het randje van een burn-out of je hebt een burn-out en wilt dit nooit meer meemaken
  • Je worstelt met je ademhaling, voelt je benauwd of hebt last van hyperventilatie
  • Je hebt last van angst of paniekaanvallen
  • Je slaapt slecht: je kunt niet in slaap komen of niet goed doorslapen
  • Je darmen spelen op: pijn in je buik, misschien winderigheid of problemen met je stoelgang
  • Je wilt afvallen, maar het lukt je telkens niet

Bedankt, dat je mij de beste versie van mezelf hebt laten ontmoeten

Ik ben bij Ina gekomen vanwege hyperventilatie. Ik had al jaren Multiple Sclerose en een scheiding met grote emotionele nasleep achter de rug .
Ik ben begonnen met ontspannings en ademhalingsoefeningen om beter tot mezelf te kunnen komen. Hierna volgden de NLP gesprekken: een proces van acceptatie. Het gaf het mij inzicht dat ik al die jaren aan het overleven geweest ben. Ik voelde voor het eerst mijn lichaam en brein samenwerken. Na veel gesprekken, oefening, coaching, tranen en blijdschap was ik weer zover om ” mijn vleugels uit te slaan”. Met veel waardering en dankbaarheid voor mijn coach Ina. Deze ervaring heeft mijn leven verrijkt!

Angela, 46 jaar

Een groot cadeau

Ik werd door de huisarts doorverwezen naar de Wissel vanwege extreme vermoeidheid. Door de NLP-gesprekken werd een soort rode draad duidelijk en werd ik verlost van de “ballast” die zo zwaar op mijn energie drukte. Ik voelde mij weer sterker en kon weer voorzichtig mijn leven oppakken door (met zin) weer te gaan bewegen en mijn conditie weer te verhogen. Ik besefte dat ik sterker was dan alle verzamelde ballast en dat het niet nodig was om dat mijn leven te laten beïnvloeden. Dat voelt nog steeds als een groot cadeau! Bedankt Ina.

Anoniem

Hoe kan jij je probleem aanpakken?

Misschien heb je langere tijd gedacht dat er iets mis was met je lichaam en heb je al allerlei hulpverleners bezocht om van je klachten af te komen. Maar er zijn geen echte lichamelijke oorzaken en ben je tot de conclusie gekomen dat het de stress is die jouw lichaam uit balans heeft gebracht. Dan kunnen wij je wellicht helpen!

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of maak meteen een afspraak voor een intake.

Bij het kennismakingsgesprek onderzoeken we of we je kunnen helpen en hoe. Als wij beiden daar een goed gevoel bij hebben gaan we aan de slag. Aan de hand van jouw hulpvraag en doel bepalen we samen wat jij nodig hebt om te bereiken wat jij wilt. Wij begeleiden je op maat met precies die verandertools, oefeningen en gesprekken, die jou helpen om je doel te bereiken.

Positiviteit

Ik ben Yvonne en ik ben bijna 50 jaar en ben mijn hele leven al veel te zwaar. Bij Ellen Rutten en Ina van de Hoef ging een nieuwe wereld voor mij open. Positiviteit. Dat had ik nog nooit zo ervaren. Geen dieet maar een nieuwe levensstijl. Issues verwerken. De sessies met Ina waren soms best wel heftig maar ik kwam er steeds sterker en positiever uit. Ik kreeg een andere kijk op mezelf en vond weer innerlijke rust. Ik leerde het negatieve om te zetten naar het positieve. Dat bracht bij mij de grote verandering. Ik zit nu veel beter in mn vel en ik ben inmiddels dertig kilo af gevallen

Yvonne, 50 jaar

Hoe helpen wij je?

Wij maken gebruik van onder andere de volgende methodes:
De kracht van ZACHT
Veel van onze cliënten hebben langdurig teveel van zichzelf en hun lichaam gevraagd. Met andere woorden: ze zijn te hard voor zichzelf geweest, waardoor hun lichaam in een overlevingsstand is gekomen en klachten vertoont.
Speciaal voor hen heeft Ina een unieke methode ontwikkeld: Z.A.C.H.T. Daarin draait het om een liefdevolle samenwerking met je lichaam en innerlijke congruentie, dus dat je volledig achter jezelf kunt staan. Als je hoofd, hart en buik op de juiste manier samenwerken, ervaar je de kracht van ZACHT: zonder pushen, zonder vechten, zonder hard werken. Als je innerlijk uitgelijnd bent stroomt je energie, voel je je gelukkig en vitaal en ben je zoveel krachtiger dan wanneer je hard werkt, streng bent en hoge eisen stelt aan jezelf.

ZACHT staat voor:

betekent Zingeving: Wat is voor jou echt belangrijk, waar verlang je naar?
staat voor Creativiteit: Het vermogen om nieuwe mogelijkheden te zien. Maar de C staat ook voor Cognitie. We gaan aan de slag met de overtuigingen die je belemmeren.
is het lichamelijke Herstel: Je voelt je ontspannen, kunt beter slapen, je darmen komen weer tot rust en je krijgt steeds meer energie
is Toepassing: Alle innerlijke verandering ga je omzetten in concrete stappen in je dagelijks leven

Mindfulness

Mindfulness is: Aandacht schenken aan wat zich voordoet van moment tot moment zonder oordelen. Je kunt jezelf trainen om met open aandacht aanwezig zijn in het nu. In plaats van op de “automatische piloot” te oordelen en te reageren. Dit bewust aanwezig zijn geeft keuzevrijheid. Dan ontstaat de mogelijkheid om uit de ingesleten patronen te stappen en positieve verandering tot stand te brengen.

Hartcoherentie

Hartcoherentie is een methode van ademhalen, waarbij je via je ademhaling invloed uitoefent op de regelmaat van je hartritme. Een regelmatiger hartritme brengt het emotionele brein (limbische systeem) meer in balans. Het effect daarvan is, dat je op een meer effectieve manier om kunt gaan met stress en emoties. Tegelijk komen de regelsystemen voor alle automatische lichaamsfuncties meer in balans waardoor het lichaam zich kan herstellen.

NLP

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) helpt je om de wisselwerking tussen gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen te herkennen en op een positieve manier te veranderen.
NLP gaat uit van de overtuiging dat we weliswaar worden beïnvloed door onze omstandigheden en onze levensgeschiedenis, maar dat we er niet aan zijn overgeleverd. NLP stelt dat ieder mens de innerlijke hulpbronnen heeft om dat te kunnen wat hij wil kunnen en zijn unieke persoonlijke mogelijkheden tot uitdrukking te brengen. Hulpbronnen hoeven niet van buiten te worden toegevoegd, maar kunnen in de eigen levenservaring worden gevonden. Met NLP-coaching onderzoek je wat je wilt bereiken, wat je tegenhoudt, wat je nodig hebt en hoe je dat kunt realiseren.

NLP Health Coaching

NLP health coaching is gericht op het bereiken van doelen op het terrein van gezondheid en welzijn.

“Ina heeft mij geleerd door op een andere manier naar de dingen die je dwarszitten te kijken, je vaak zelf tot een oplossing komt. Dat inzicht heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb en ook dat ik op mijn eigen oordeel kan vertrouwen. Ik vind dat heel fijn, omdat ik daardoor vaker voor mezelf kies en voor wat ik wil.”

Cognitieve gedragstherapie

 Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die je negatieve gevoelens en een ongewenst gedragspatroon bezorgen, maar de ‘gekleurde bril’ waardoor je de dingen ziet. Als je leert om deze negatieve gedachtes anders te interpreteren, krijg je een objectievere kijk op je eigen gevoelens en ervaringen. Hierdoor veranderen die gevoelens en kun je ook je gedrag veranderen in de door jou gewenste richting. 

RET

RET (Rationeel Emotieve Training) is een vorm van cognitieve gedragstherapie waarbij we vooral aan de slag gaan met dwingende, eisende gedachtes. Vaak overtuigingen waarin een “moeten” zit. We werken met deze irrationele basisgedachten zoals “ik moet het goed doen” of “ik moet aardig gevonden worden” door deze gedachtes te vervangen door meer realistische gedachtes. Waardoor jouw gevoel over een situatie verandert en jij meer keuzevrijheid krijgt hoe je met de situatie om wilt gaan.

mBraining

Het is een verbluffend simpele maar zeer effectieve nieuwe methodiek om in contact te komen met je eigen intuïtie en wijsheid om je doelen te bereiken en een bewuster, zinvoller, gelukkiger en actiever leven te creëren.
Uit neurowetenschappelijke onderzoeken blijkt, dat we niet één, maar minstens 3 breinen hebben. Namelijk in ons hoofd, ons hart en onze buik. Deze verschillende intelligenties maken gebruik van verschillende talen, hebben verschillende doelen en criteria.
Als mBit coach weet Ina welke functies ze hebben en welke taal ze spreken. Zij kan je helpen om te achterhalen wat die breinen belangrijk vinden èn ze op één lijn te brengen. Dat helpt jou enorm om je doel te bereiken!

EFT

EFT staat voor Emotinal Freedom Technique. Het is een ideale tool om te dealen met emoties die buiten proportie zijn. Door te focussen op een negatieve ervaring, activeer je de emotie weer in je systeem. Vervolgens ga je kloppen op bepaalde punten van meridianen, die overeen komen met acupunctuurpunten. Daardoor laat je de geblokkeerde energie weer doorstromen. Je kunt het vergelijken met een beverdam. Bij elke sessie haal je weer takjes weg, waardoor de energie meer en meer kan doorstromen.

Als EFT Master Practitioner kan Ina jou helpen om dit toe te passen voor jezelf.

Natuurcoaching

In haar praktijk in Lochem geeft Ina ook natuur coaching: Coachen in  de natuur en met de natuur als bron van wijsheid en inspiratie. Wandelend in de natuur kom je letterlijk in beweging, land je in je lijf en heb je makkelijker toegang tot je onbewuste, innerlijke wijsheid. Door de fysieke ervaring worden inzichten en veranderingen makkelijker in je onbewuste, in  je cel geheugen opgeslagen.

Verlang jij er ook naar om weer te stromen?

Om niet meer in gevecht te zijn met jezelf of je lichaam, maar om zacht en liefdevol naar jezelf te kijken, je gezondheid te verbeteren en doelen te bereiken?
Neem dan contact op met Ina.

Zelfstandiger en zekerder

Door Ina’s hulp ben ik zelfstandiger en zekerder van mezelf geworden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik heb geleerd op een andere manier naar mezelf en de wereld te kijken. Ik ben veel volwassener en stabieler dan een jaar terug en helemaal klaar voor de toekomst.

Eline, 18 jaar

BLOG

VRIENDELIJK JE GRENS AAN GEVEN, HOE DOE JE DAT?

VRIENDELIJK JE GRENS AAN GEVEN, HOE DOE JE DAT?

Overkomt het jou soms of regelmatig dat je iets toezegt waar je achteraf spijt van hebt? Heb jij ook wel eens (of vaker) het gevoel dat iedereen iets van je moet, waardoor je zelf er bij in schiet? Ik hoor heel veel vrouwen zeggen, ik moet eens leren om nee te zeggen…...

Lees meer
HOE JE EMOTIONELE BALLAST LOSLAAT

HOE JE EMOTIONELE BALLAST LOSLAAT

Zoals ik in mijn vorige blog “Met deze detox val je blijvend af!” al schreef, sjouwen we nogal wat mee in ons lijf. Fysieke ballast zoals gifstoffen, maar ook emotionele ballast. Zoals onverwerkte emoties, ergernissen, frustratie… Vooral de binnenvetters onder ons...

Lees meer
AFVALLEN DOOR JE ADEMHALING TE TRAINEN

AFVALLEN DOOR JE ADEMHALING TE TRAINEN

om je ademhaling te verbeteren enStuur Hè hè, ik ben d'r! Vorige week kwam Ria min of meer buiten adem mijn praktijk binnen. Ze had zich wat moeten haasten om op tijd te komen… snel-snel van de auto naar mijn praktijk gelopen en toen hop de trap op. En daar stond ik...

Lees meer
HOE JIJ JEZELF SLANK SLAAPT

HOE JIJ JEZELF SLANK SLAAPT

Het overgrote deel van mijn cliënten worstelt met overgewicht en is moe. Ze zitten in een vicieuze cirkel. Want doordat ze moe zijn, hebben ze meer trek in zoete dingen. En ze hebben de puf niet om de verleidingen te weerstaan. En dus gaan ze voor de bijl. Dan eten ze...

Lees meer
LEKKER ALLEEN ZIJN

LEKKER ALLEEN ZIJN

Stel, ik ben een bezige bij, druk, druk, druk. Allemaal leuke dingen, maar o zo véél. Maar vanavond heb ik een lekker avondje vrij. Ik heb me er onwijs op verheugd! Heerlijk, even helemaal niets! En om half negen zit ik op de bank, boekje erbij, zoals ik me had...

Lees meer

Wij nodigen je uit om de verantwoordelijkheid voor je gezondheid te nemen
en nu de eerste stap te zetten.

Stuur een bericht

Bel of mail

 

Bel de praktijk in Pijnacker: 015-3695232
Bel Helma in Delfgauw: 06--17935136