Medewerkers

Astrid Kuivenhoven en Sanne Peters

Astrid Kuivenhoven

Wie ben ik en wat doe ik?

Ik ben Astrid Kuivenhoven, ik werk nu al zo’n 25 jaar als oefentherapeut Mensendieck.

Ik heb onder andere 10 jaar in het Westland, ’s-Gravenzande en Hoek van Holland, een eigen praktijk gehad. Daarna in Den Haag op meerdere lokaties, waarvan nu nog steeds in het Centrum van Den Haag. En sinds zo’n jaar of 8 ook in Pijnacker, in praktijk De Wissel, waar ik op vrijdag en om de week om woensdagmiddag werkzaam ben.

 

In de loop van de jaren heb ik steeds meer interesse gekregen in de relatie tussen lichamelijke klachten en de soms onderliggende psychische oorzaak.  Om die reden heb ik in 2007 een coachopleiding gedaan aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel.

En sinds 2013 ben ik, na het afronden van de opleiding Psychosomatische Oefentherapie aan de Hogeschool Utrecht, ook Psychosomatisch Oefentherapeut. In 2021 heb ik de opleiding Slaapoefentherapie gedaan. Voor stressgerelateerde klachten of slaapproblemen kun je dus zowel bij Ina als bij mij terecht.

De reden dat ik nog steeds met veel plezier en enthousiasme mijn werk doe is omdat het ‘mensenwerk’ is. Ik kan me uit mijn kindertijd nog herinneren dat ik het liefst naar mensen keek. Toen werd dat weleens als ‘nieuwsgierig’ uitgelegd, nu zou ik zeggen geïnteresseerd!  En dat is wat ik nu nog steeds ervaar, dat ik geïnteresseerd ben in mensen.  Voor mij is dat een voorwaarde om als therapeut te kunnen werken.

Sanne Peters

Wie ben ik en wat doe ik?

Mijn naam is Sanne Peters en ik werk sinds juni 2017 in Praktijk de Wissel.

Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de opleiding oefentherapie Cesar in Utrecht. Gedurende mijn opleiding heb ik meerdere stages gelopen waar ik werkervaring heb opgedaan. Ik heb stage gelopen in praktijken waar ik veelvoorkomende klachten heb behandeld, ook aan huis. Daarnaast heb ik in een verpleeghuis stage gelopen waar ook veel aandacht was voor revalidatie. Tijdens deze stages is mijn interesse voor ouderen en chronische klachten gewekt. Ik heb een brede interesse in het vakgebied en werk met plezier binnen de praktijk met patiënten met uiteenlopende klachten:

 

– Kinderen met houding- en bewegingsklachten, vaak als gevolg van groei of beweeggedrag.
– Werkgerelateerde klachten zoals nek- en schouderklachten of lage rugklachten.
– Chronische aandoeningen zoals Parkinson en artrose. Zowel in de praktijk als aan huis. Ik werk dan samen met Helma de Wit, met de ergotherapie en wijkverpleging.

Ik heb altijd veel plezier in de interactie met de mensen. Om als een coach de samenwerking aan te gaan en mensen te helpen om controle over hun eigen klacht te krijgen. Door zelf bewust te worden van het eigen gedrag en het bewegen kan iemand leren om zelfstandig klachten te verminderen of te leren hiermee om te gaan. Daarnaast kan iemand hierdoor leren zelf klachten in de toekomst te voorkomen.

Om mijzelf op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en ieder zo goed mogelijk te helpen, volg ik nascholing en cursussen. Ook neem ik deel aan een intercollegiaal overleg en zal ik mij volgend jaar door middel van een nascholing aansluiten aan het netwerk ParkinsonNet.