Medewerkers

Astrid Kuivenhoven en Carolie Caminada

Astrid Kuivenhoven

Wie ben ik en wat doe ik?

Ik ben Astrid Kuivenhoven, ik werk nu ruim 25 jaar als oefentherapeut Mensendieck.

Ik heb onder andere 10 jaar in het Westland, ’s-Gravenzande en Hoek van Holland, een eigen praktijk gehad. Daarna in Den Haag op meerdere lokaties, waarvan nu nog steeds in het Centrum van Den Haag. En sinds zo’n jaar of 10 ook in Pijnacker, in praktijk De Wissel, waar ik op donderdag en vrijdag werkzaam ben.

 

In de loop van de jaren heb ik steeds meer interesse gekregen in de relatie tussen lichamelijke klachten en de soms onderliggende psychische oorzaak.  Om die reden heb ik in 2007 een coachopleiding gedaan aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel.

En sinds 2013 ben ik, na het afronden van de opleiding Psychosomatische Oefentherapie aan de Hogeschool Utrecht, ook Psychosomatisch Oefentherapeut. In 2021 heb ik de opleiding Slaapoefentherapie gedaan. Voor stressgerelateerde klachten of slaapproblemen kun je dus zowel bij Ina als bij mij terecht.

De reden dat ik nog steeds met veel plezier en enthousiasme mijn werk doe is omdat het ‘mensenwerk’ is. Ik kan me uit mijn kindertijd nog herinneren dat ik het liefst naar mensen keek. Toen werd dat weleens als ‘nieuwsgierig’ uitgelegd, nu zou ik zeggen geïnteresseerd!  En dat is wat ik nu nog steeds ervaar, dat ik geïnteresseerd ben in mensen.  Voor mij is dat een voorwaarde om als therapeut te kunnen werken.

Carolie Caminada

Wie ben ik en wat doe ik?

Mijn naam is Carolie Caminada – van Dam en ik ben 56 jaar. Per 21 juni 2023 kom ik als oefentherapeut werken voor de aan-huis cliënten van de Praktijk de Wissel.

Ik ben al 32 jaar werkzaam als oefentherapeut Cesar (1991) en de laatste 3 jaar ook werkzaam als (kind)slaapoefentherapeut (2020) in Medisch Centrum Schiemond in Rotterdam. Ik volg met veel plezier bijscholing, om up-to-date te blijven met de kennis van de oefentherapie en slaapoefentherapie.

 

Ik behandel volgens de methode oefentherapie Cesar. Deze methode is gericht op het verhelpen en voorkomen van klachten. Ik word ook gezien als bewegingscoach, hierbij staat altijd de cliënt zijn/haar hulpvraag centraal.

Mijn affiniteit ligt bij het oplossen van ‘houding gerelateerde’ klachten. Ik ben op mijn best als ik mensen voor het eerst zie/ontmoet, dan heb ik gelijk al een houding- en bewegingsobservatie gedaan.

Ik woon met mijn gezin in Rijswijk. In mijn vrije tijd maak ik graag wandelingen door de natuur, of een rondje fietsen op de race fiets of kan je me vinden op het hockeyveld. En ik loop 2x in de week hard.

Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen en te helpen.