Zonder pijn de dag door

Pas als je snapt waarom je klachten hebt, kun je leren om anders met je lichaam om te gaan zodat je zelf die klachten kunt verminderen of voorkomen.

 

 

Herken je dit?

 

  • Je hebt last van je rug, waardoor je je beperkt voelt in je bewegen
  • Als je langer achter de computer zit, krijg je last van je nek, schouders of arm
  • Je hebt vaak hoofdpijn, die doortrekt naar je nek
  • Als je langer staat of zit heb je moeite om je houding goed te houden
  • Je hebt bekkenklachten tijdens of na je zwangerschap
  • Door het ouder worden merk je dat je stijver wordt en dat je krom gaat lopen
  • Je hebt hypermobiele gewrichten en daardoor pijn of snel blessures
  • Je kind groeit scheef of heeft rugklachten
  • Door snelle groei heeft je kind last van stijve spieren en gewrichten

 

 

“Fijn dat ik zoveel tips en oefeningen heb gekregen om zelf aan de slag te gaan met mijn nekklachten. Ik weet nu waar ik op moet letten als ik achter mijn computer werk en ik kan me tussendoor beter ontspannen!”

Hoe kun je jouw problemen aanpakken?

Als je last hebt van pijn of stijfheid, wil je daar vooral iets aan doen. Maar pillen of smeerseltjes helpen vaak niet of tijdelijk. Warmte of massage kunnen verlichting geven, maar als dat uitgewerkt is, komen de klachten toch vaak weer terug.

Oefentherapie Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie. Je gaat samen met ons op zoek naar de oorzaak van de klacht. Als je bewust wordt waarom je stijve spieren hebt of jouw gewrichten pijnlijk zijn, dan kun je daar zelf iets aan veranderen waardoor je je klachten kunt verminderen of voorkomen. Je neemt zelf de verantwoordelijkheid.

De kracht van oefentherapie Mensendieck is, dat er niet alleen gewerkt wordt aan bijvoorbeeld het versterken van spieren en het soepeler maken van gewrichten, maar dat er een gedragsverandering plaatsvindt. Je leert anders met je lichaam omgaan. Dit leer je door een individueel programma van houdings- en bewegingsoefeningen, lichaamsbewustwordingsoefeningen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Ben je benieuwd of wij ook jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Hoe wij je kunnen helpen

De intake
Bij een uitgebreide intake en onderzoek inventariseren we de klachten, de mogelijke oorzaken, krijg je uitleg over de relatie tussen jouw klachten en je eigen houding of bewegingsgedrag,  bepalen we jouw doel en stellen we samen een behandelplan op.
De behandeling
1. Je leert om bewuster om te gaan met je lichaam. Je leert door een andere houding en anders te bewegen zelf de klachten opheffen, verminderen of voorkomen. Je zult merken dat je na enige tijd zelf kiest voor een betere houding.

2. Je werkt aan een betere balans tussen belasting en belastbaarheid. Je wordt je bewust van wat voor jou belastend is en/of je daar iets aan kan veranderen. Door een betere spierbalans neemt je belastbaarheid toe.

3. Je gaat beter luisteren naar je lichaam. Dat helpt je om een balans te vinden tussen spanning en ontspanning, activiteit en rust.

De oefeningen zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie, je krijgt opdrachten en adviezen die gericht zijn op je werk- en thuissituatie en hobby’s.

Stuur een bericht

Bel of mail

 

Bel de praktijk in Pijnacker: 015-3695232
Bel Helma in Delfgauw: 06--17935136