Over ons

Onze praktijk staat voor gedragsverandering

Wij leren je om anders om te gaan met je lichaam en jezelf.

  • Andere houding of manier van bewegen
  • Anders met je klachten omgaan
  • Anders denken over je klachten of de achterliggende problemen
  • Anders omgaan met mensen of situaties in je leven.

Elke verandering begint bij bewustwording. Hoe ga je met je lichaam om, wat voor signalen geeft je lichaam, wat voel je, wat denk je? En als je daar iets aan verandert, wat is het verschil? Omdat wij uitgaan van een wisselwerking tussen denken, voelen en gedrag, bieden wij een combinatie van oefentherapie en coaching. Altijd gericht op je persoonlijke hulpvraag begeleiden wij je om je eigen mogelijkheden optimaal te benutten.

Onze sleutelwoorden zijn: bewustwording en eigen verantwoordelijkheid

Ina van de Hoef:

“Het is voor mij een uitdaging om mensen te helpen zich bewust te worden van de wisselwerking tussen lichaam en geest. Ik vind het belangrijk dat er een verschuiving plaatsvindt van “ik heb last van mijn lichaam” naar “mijn lichaam heeft last van mij en wat kan ik daaraan doen”. Daarmee leg je de verantwoordelijkheid en controle binnen jezelf”.

Je kunt bij Ina terecht als je last hebt van stress en die spanning zich uit in klachten zoals hyperventilatie, burn-out, slecht slapen, darmklachten, emotioneel eetgedrag of overgewicht.

Helma de Wit:

“Ik vind het een uitdaging om mensen meer bewust te maken hoe ze bewegen. Bewust worden van hoe je je lichaam gebruikt en waarom je lichaam protesteert op bepaalde houdingen of werksituaties. Ik vind het boeiend om samen met de cliënt daaraan te werken”.

Helma helpt vooral cliënten die problemen hebt met hun houding, last hebben van hun spieren of gewrichten, chronisch pijn of een chronische aandoening hebben.

Wij nodigen je uit om de Wissel te nemen ……..

Bewust van wat je beweegt!

Stuur een bericht

Bel of mail

 

Bel de praktijk in Pijnacker: 015-3695232
Bel Helma in Delfgauw: 06-17935136
Bel Ina in Lochem: 06-23195652