Ina van de Hoef

Ik help mensen met stress gerelateerde fysieke klachten
om gezonder en gelukkiger te worden.

Jouw weg naar meer gezondheid en geluk begint in mijn ogen bij een verschuiving in je mindset van “ik heb last van mijn lichaam” naar “mijn lichaam heeft last van mij en wat kan ik daaraan doen”. Daarom leer ik je om liefdevol naar je lichaam te luisteren en de oplossing in jezelf te vinden in plaats van het symptoom te bestrijden. Waardoor je lichaam de balans kan herstellen en jij het leven kan gaan leiden waar je zo naar verlangt.

Kortom:  Je Lijf en Leven in Balans

 

In de praktijk kom ik zo vaak mensen tegen die zichzelf en hun lichaam uitputten. En als hun lichaam dan klachten vertoont, hebben ze het gevoel dat ze door hun lichaam in de steek gelaten worden. Dat gaat mij aan het hart. Want niets is minder waar! Ik weet dat het lichaam, net als alles in de natuur, altijd op zoek is naar herstel en balans. Pas als dat niet meer lukt, gaat het klachten vertonen. Dat kan resulteren in een burn-out, slaapproblemen, ademhalingsproblemen, darmklachten, eetbuien of overgewicht. Allemaal verschillende manieren waarop het lichaam aan de bel trekt. Daarom wil ik cliënten helpen om naar hun lichaam te luisteren in plaats van er tegen te vechten. Iets aan zichzelf te veranderen waardoor hun lichaam zich wel weer kan herstellen.

Ik ben de jongste uit een groot gezin, met een drukke groentezaak. Iedereen werkte keihard mee in de zaak, maar ik was daar te klein voor. Uit deze situatie trok ik onbewust de conclusie dat ik onbelangrijk was. Ik droeg niks bij, dus ik deed er niet toe, dacht ik… Het werd voor mij heel belangrijk om hard te werken, mijn best te doen en het goed te doen. Dat gaf mij bestaansrecht. Daardoor kreeg ik last van emotie-eten. En regelmatig was ik zo moe, dat ik niet meer kon functioneren.

Door mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling is dat veranderd. Ik hoef mezelf niet te bewijzen en ga met respect met mezelf en mijn lichaam om. Mijn leven is een stuk lichter en leuker geworden. Dat gun ik jou ook! Daarom nodig ik jou uit om de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw gezondheid. En zo je lijf en leven weer in balans te brengen.

Als geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut, slaapoefentherapeut, Gabriel Methode coach, NLP Health coach en mBit coach werk ik met o.a. NLP health coaching, Cognitieve gedragstherapie, RET, EFT, visualisaties, therapeutisch lichaamswerk, mindfulness, mBraining en hartcoherentie. Een combinatie van gesprekken en oefeningen.  Lees hier meer over deze behandelmethoden >

De sessies vinden plaats in de praktijk in Pijnacker of online.