Stel je eens voor, dat je niet meer zou vechten tegen de kilo’s , je lichaam en jezelf. Maar dat je zou proberen om je doel te bereiken maar uit liefde voor je lichaam en jezelf. Als je je oordelen over jezelf en je lichaam en alle strenge regels die je jezelf oplegt achterwege zou laten. Kun je je dat voorstellen?

Waarschijnlijk is het antwoord nee…. Niet echt… Want hoe kun je nou iets veranderen zonder dat je baalt van hoe het nu is? Dan heb je toch geen drive? Geen motivatie? Waar moet je dan de wilskracht vandaan halen om je doel te bereiken? Misschien denk je wel: Nee, als ik niet zoveel had gevochten tegen de kilo’s, dan zou ik nu helemaal de deur niet meer door kunnen!

En dat snap ik heel goed, dat je bang bent, dat als je stopt met vechten, als je jezelf zou accepteren en vrede zou sluiten met hoe het nu is, dat je dan totaal geen motivatie meer zou hebben. Dat je dan veel te veel slechte dingen zou gaan eten. En dat je dan misschien helemaal niet meer zou bewegen. En je ziet mogelijk al voor je hoe je dikker dan ooit, zonder energie in een neerwaartse spiraal zit. Dat kan toch niet anders!

Maar…wat als het wel anders kan?

Stel je maar eens voor dat je alle energie die je normaliter besteedt of hebt besteed aan het volhouden van je dieet of intensief sporten, zou steken in het versterken van een hele andere, maar misschien wel véél sterkere krachtbron om je doel te bereiken: liefde voor je lichaam en voor jezelf. Hoe zou dat zijn?

Veel vrouwen zoals jij vinden het moeilijk om van zichzelf te houden, vinden zichzelf daar niet waardevol of belangrijk genoeg voor. Ze zorgen liefdevol voor hun kinderen, partner, ouders, buren,… eigenlijk voor iedereen in hun omgeving. Ze doen hun best om het iedereen naar de zin te maken. Vooral met Kerst…

Liefde geven aan een ander is geen probleem, maar zelf schiet je er bij in.

Daar zit iets raars in…. Alsof je maar een beperkte hoeveelheid  liefde hebt. En die besteed je dan aan een ander, waardoor je zelf te kort komt. Want op=op.

Dat kan toch niet waar zijn?

Nee, dat is ook niet waar en bovendien helemaal niet nodig. Want in jezelf zit een bron waar je eindeloos liefde uit kunt putten: je hart.  Jouw hart doet niet anders dan liefde laten stromen. Maar als je vecht met jezelf, als je jezelf die liefde niet gunt, dan is die stroom geblokkeerd, kun je niet aanvullen en bijtanken, geef je weg wat je hebt en blijf je leeg en met onvrede achter.

Maar als je aangesloten bent op jouw eigen bron, jouw zelf-liefde, zit je goed in je vel.  Als je blij bent met jezelf en je gelukkig voelt, heb je meer energie en kun je je liefde moeiteloos en in overvloed laten stromen naar je omgeving.

Win-win

En tegelijk kun je je eigen doel zo veel makkelijker bereiken. Als je strijd vervangt door liefde, wordt jouw lichaam gevoed met jouw liefde, dankbaarheid, innerlijke vrede, veiligheid.  Je komt niets tekort, je hoeft niets meer op te vullen met voedsel. Je lichaam kan zich veilig voelen om de overtollige kilo’s los te laten.

Wil jij makkelijk toegang krijgt tot de positieve energie van je hart waardoor je makkelijker kunt afvallen?
Ik leer het je in de online training Afvallen met je Hart. Schrijf je NU in!