En toen werd het plotseling mooi en warm weer….

Yes! Eindelijk! Heerlijk! Ik ga lekker de tuin in. Wat geniet ik van die zon op mijn huid! Vest uit… blote benen in de zon :-), heerlijk!

En opeens kijk ik weer anders naar mijn lichaam… en dan bekruipt mij dat overbekende, ongemakkelijke gevoel… Ik ken het gevoel zo goed van vroeger en nog steeds overvalt het me. Een licht gevoel van paniek…”ik ben er nog niet klaar voor!”

Vroeger zou ik onmiddellijk gaan lijnen. het snoep dat nog in huis was gauw in de prullenbak gegooid hebben zodat ik daar niet meer de fout mee in kon gaan. En ik zou in mijn agenda kijken wanneer ik extra zou kunnen sporten. En ik zou een menu gaan samenstellen van bijna alleen maar groente. Of een detoxkuur plannen. Want hoewel ik wel wist dat je zo’n kuur primair voor het reinigen is, toch hoopte ik vooral dat de kilo’s er dan zouden afvliegen.

Een stressreactie dus, op zoiets heerlijks als het voorjaarszonnetje!

Nu kwam die stressreactie nog heel even. Blijkbaar zit het toch diep in mijn systeem. Gelukkig was mijn focus nu anders… ik bedacht namelijk dat mijn teennagels hoognodig gelakt moesten worden… Maar in essentie is het wèl dezelfde reactie….

Het heeft te maken met ANDEREN

“Dan zien ze dat mijn nagels niet mooi zijn” is eigenlijk precies hetzelfde als:


“Dan zien ze mijn vetrolletjes”

“Dan zien ze mijn dikke benen”

“Dan zien ze mijn bovenarmen”

 

Herken je dit?

Dat “ze” je een ongemakkelijk gevoel geven? Dat “ze” er van alles van vinden? En dat je je schaamt voor die denkbeeldige buitenwereld in je hoofd?

Ik herken het zeker (nog).Laatst werd ik er nog op indringende wijze mee geconfronteerd. Ik wil deze persoonlijke ervaring met jou delen, omdat ik bijna zeker weet dat jij van mijn ervaring kunt meeprofiteren.

Mijn confronterende ervaring

Ik liep met een probleem waar ik maar geen oplossing voor wist. Hoe ik mezelf ook ondervroeg of er met anderen over praatte…ik bleef in twijfel. Dus besloot ik een paardencoaching te doen. Bij een paardencoaching spiegelt het paard je onbewuste en ik keek ernaar uit om in die spiegel het antwoord te kunnen ontdekken. Bij zo’n coaching ga je met het paard in een omheinde ruimte, waardoor je bij zijn kudde hoort. Vanuit zijn intuïtie gaat het paard jou dan scannen en laat jou heel zuiver zien waar de pijn zit.

En daar gebeurde het volgende.

Toen de coach mij vroeg om contact te maken met het paard, kwam het paard wel dicht bij mij staan, maar bleef naar buiten kijken… “Herken je dit?” vroeg ze “dat je naar de buitenwereld kijkt?”….Dat kwam binnen.

Opeens realiseerde ik me dat ik wel dácht dat het om mijzelf ging, maar dat ik mij, in mijn achterhoofd toch nog vergeleek met anderen. Dat mijn oude programmaatje “Ben ik wel goed genoeg?” hierin nog steeds een rol speelde… confronterend, maar ik voelde dat het zó waar was.

Zo waar voor mijzelf, maar ook voor bijna al mijn cliënten en de meeste vrouwen zoals jij, die worstelen met hun gewicht en het zichzelf zo moeilijk maken door naar de buitenwereld te kijken. Door zich te vergelijken met anderen.

Toen ik het inzicht had dat ik mijzelf toch (onbewust) met anderen vergeleek, durfde en kon ik weer met mijn aandacht naar binnen gaan en heel zuiver voelen: wat wil ÍK? Wat is goed voor MIJ? Toen wist het antwoord wél:-)!

Maar wat vooral zo fijn was: ik heb nu één beeld en daaraan gekoppeld één vraag. Die geef ik jou mee als gouden tip.

Mijn gouden tip:

Als je merkt dat er stressvolle gedachtes door je hoofd gaan, stel jezelf dan deze vraag:

Deze vraag kan je enorm helpen om de aandacht weer bij jezelf te brengen. Bij wat je EIGENLIJK wilt, bij wat voor JOU belangrijk is, waar JIJ blij van wordt.

Zodat je onbevangen en volledig ontspannen kunt genieten van de lentezon. Je hoeft niet meer acuut te gaan lijnen, omdat je je niet meer bezig houdt met wat ZE zullen denken als jij straks je zomerjurk weer aan hebt.

Je kunt van moment tot moment jóuw eigen keuzes maken. Niet alleen jouw eetkeuzes, maar alle keuzes op elk terrein van je leven. Stel je voor hoeveel vrijheid dat geeft!

BLOGVRAAG:

Als jij denkt aan je favoriete zomerkleding…. kijk jij dan naar buiten of naar binnen?