Ik vraag regelmatig aan cliënten wat hun grootste frustratie is. Waar zij zo ongelukkig en machteloos van worden. Waar zij, en misschien ook jij, tegenaan lopen. Van sommige vrouwen hoor ik, dat hun de grootste frustratie is, dat het maar niet lukt om van het emotie-eten af te komen. Andere vrouwen geven vooral aan, dat ze zo gefrustreerd zijn van het feit dat ze niet afvallen, hoe goed ze ook hun best doen.

Herken je ze?

Beide frustraties geven heel veel stress. En het volgende slechte nieuws is, dat die stress er juist weer voor zorgt dat je eetbuien krijgt en niet kunt afvallen. De stress is zowel oorzaak als gevolg van het probleem. Je raakt in een  vicieuze cirkel van negatieve gedachtes en oordelen. Hoe kom je daar weer uit?

Een goede manier om de cirkel te doorbreken is anders leren denken. Positief denken. Dat helpt. Maar dat lukt je helaas niet altijd. Misschien herken je wel, dat je probeert om iets positiefs te denken, maar dat je tegelijk voelt dat je er helemaal niets van gelooft. Je gevoel blijft negatief, je neiging om te snaaien is er nog steeds en je lichaam blijft in de overlevingsmodus. De frustratie is te groot. Je denken kan niet tegen dat gevoel op.

Weet je hoe dat komt?

Frustratie is een hele negatieve emotie en die brengt je emotionele brein ernstig uit balans. Je emotionele brein stuurt het bewuste denken in je hersenschors aan. Het gevolg is, dat je geen goede beslissingen kunt nemen. Dus je maakt verkeerde eetkeuzes. Ook je focus vermindert, dus je raakt gemakkelijk van het pad af. Je emotionele brein stuurt ook de processen in je lichaam aan, waaronder je hormoonhuishouding. Het gevolg voor je lichaam is onder andere een hoge cortisolspiegel. Cortisol is een vetopslag-hormoon, waardoor het niet lukt om af te vallen ook al doe je nog zo je best. Frustrerend hè?

Hoe lukt het dan wel?

Door in plaats van te luisteren naar je hoofd, te gaan luisteren naar je hart. Je hart heeft een eigen brein. Het heeft een eigen geheugen en kan los van de hersenen beslissingen nemen. En het heeft verbinding met je emotionele brein. Het kan je emotionele brein in balans brengen. Er gaan meer signalen van je hart naar je brein dan andersom. Je hart is de bron van alle positieve emoties: liefde, vreugde, vertrouwen, mildheid, vergeving…noem maar op. Je hart heeft een heel sterk elektromagnetisch veld. De invloed op je lichaam van je hart is dus groter dan de invloed van je brein. Dat is heel fijn!

Als je hoofd dus gaat luisteren naar je hart, dan zorgt de positieve kracht van je hart ervoor, dat je emotioneel stabieler wordt. Je voelt je vrolijker, veerkrachtiger en gelukkiger. Maar dat niet alleen. Je emotionele brein beïnvloedt nu je bewuste denken en beslissen op een positieve manier.  Waardoor je nu (eindelijk) wel van die chocola kunt afblijven. Als je hart en je hoofd gaan samenwerken veranderen ook allerlei functies in je lichaam, waaronder je hormoonbalans. Bewezen is dat je cortisolspiegel daalt. Daardoor kun je eindelijk en blijvend afvallen.

Hoe doe je dat dan, luisteren naar je hart?

Dat leer ik je in de nieuwe online training Afvallen met je Hart. En ik geef je nu alvast een voorproefje om in contact met je hart te komen.

Leg beide handen op je hart en adem gedurende 3 minuten heel rustig, door je buik in-en uit. Blijf gefocust op je hart en merk maar hoe je je na 3 minuten al meteen anders voelt!

Systemen in je lichaam hebben tijd nodig om in balans te komen. In de online training help ik je om stap voor stap, met korte oefeningen, je systeem te resetten en een nieuwe balans te bereiken. Waardoor je positiever en lichter door het leven gaat. Met als resultaat een slanker lichaam!

Probeer de oefening eens uit en vertel je ervaring in het reactieveld hieronder.

O ja…als je stap voor stap door mij geholpen wilt worden, meld je dan nu aan en ga vandaag nog aan de slag!

6 lessen met video’s in de online leeromgeving over afvallen met hartcoherentie
Theoretische uitleg van de nieuwste inzichten
Een praktisch werkboek bij elke les
De oefeningen ook los als MP3 die je kunt beluisteren waar en wanneer je maar wilt
Inspirerende en motiverende mails
Een speciaal cadeautje

Daar wil ik meer over weten!