Het allerallerallergrootste deel van de mensen dat probeert af te vallen door minder te eten en meer te sporten, valt weer terug in hun oude patronen en hun oude gewicht. En vaak is het er uiteindelijk alleen maar erger van geworden. Dat is algemeen bekend. Maar waarom doet iedereen het dan WEER en WEER? En waardoor gaat het dan télkens mis?  Hoe vaak heb jij al op deze manier geprobeerd om je ideale lichaam te bereiken? En waarom is het nog steeds niet gelukt?

Omdat je vermoedelijk één of meer denkfouten maakt (en je bent dus niet de enige…).

Over hoe je kunt afvallen wordt heel veel gedacht en geschreven, maar er worden ook een heleboel vergissingen gemaakt. Ik heb voor jou de 3 belangrijkste op een rijtje gezet:

De 3 belangrijkste denkfouten waardoor afvallen mislukt

 Denkfout 1:

Je denkt, dat je te dik bent OMDAT je te veel of ongezonde dingen eet en te weinig beweegt. De meeste mensen denken zo. En het klinkt ook heel logisch. En toch is het onlogisch… Want waarom zou je dat doen? Waarom zou je verkeerde dingen of te veel gaan eten of waarom zou je op de bank gaan hangen als je weet (en dat wéét je) dat je er dik en moe van wordt?

WAAROM?

Het is zo onlogisch en onnatuurlijk om jezelf willens en wetens te ondermijnen en je lichaam uit balans te brengen. Daar moet dan toch wel een reden voor zijn? Misschien is het daarom logischer en natuurlijker om te denken dat je verkeerd gaat eten omdat je lichaam al uit balans is? Omdat je lichaam al tekorten ervaart, of omdat je hormoonhuishouding al verstoord is, of door stress of wat voor onderliggende reden dan ook… DAAROM voel je je moe en ga je het liefst op de bank liggen en heb je behoefte aan energierijk (vet en zoet) voedsel!

Denkfout 2:

Je denkt dat je weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld hebt OMDAT je dik bent. Maar misschien is ook hier het omgekeerde het geval.  Je bent dik OMDAT je een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen hebt. Klinkt dat gek? Of is het eigenlijk wel logisch?

Ga maar eens na…

Hoe ontspannen en zelfverzekerd was je toen je nog een normaal gewicht had? Als je ongelukkig bent met je lichaam en jezelf, als je krampachtig bezig bent met je eetgedrag of je gewicht….is je zelfbeeld of zelfvertrouwen dan de oorzaak of het gevolg? ALS ik een slanker lichaam heb, DAN krijg ik meer zelfvertrouwen, is dus een denkfout.  Als jij zeker bent van jezelf, dan kan je lichaam zich ontspannen, de balans herstellen en  de overtollige kilo’s loslaten. Dan ben je al zelfverzekerd en krijg je dat slankere lichaam als bonus J!

 

Denkfout 3:

Je denkt dat je, als je slanker bent, meer tevreden zult zijn met je leven. Dat je dan pas echt het leven kunt leiden waar je naar verlangt.

 

Ja, je raadt het al!

Ook deze gedachte kun je beter omdraaien. Als jij meer voldoening en tevredenheid gaat ervaren, omdat je jouw eigen keuzes maakt en jouw hart volgt, dan val je als vanzelf af. Je hebt geen behoefte meer om met voedsel een leegte  of onvoldaanheid op te vullen.

Fysiek, mentaal en emotioneel OMDENKEN is de oplossing voor je gewichtsprobleem! Wil je weten hoe?

Mijn 3 belangrijkste tips voor jou:

 

Tip 1:

Ga je lichaam beter voeden. Voeg gezonde voedingsstoffen toe. Eet veel groente, eiwitten en gezonde vetten. Als je wilt weten wat jouw lichaam precies nodig heeft zou je een afspraak kunnen maken met een goede (orthomoleculair) dietist, die je kan helpen om je lichaam weer op de rails te krijgen, waardoor jij als vanzelf meer behoefte krijgt aan gezond voedsel en aan beweging.

 

Tip 2:

Laat je zelfbeeld en zelfvertrouwen groeien door je aandacht te richten op wat goed is, wat goed ging, aan wat je kunt waarderen aan jezelf en waar je trots op bent. Voed jezelf met positieve aandacht. Koop een mooi schrift en schrijf elke dat 3 (kleine) positieve dingen op, met betrekking tot jezelf. Want alles wat je aandacht geeft groeit.

 

Tip 3:

Zorg voor meer voldoening in je leven door bij keuze momenten even met je aandacht naar binnen te gaan en aan jezelf te vragen: Wat wil ik? Waar heb ik behoefte aan?  Je zult merken dat je dan niet hoeft te wachten tot je slank bent om veel meer tevredenheid te ervaren!

 

Welke denkfout herken jij? En wat ga je nu anders doen? Geef hier je reactie!