Water drinken is belangrijk om gewicht te kunnen verliezen. De meeste mensen weten dat wel. Maar weten en doen en blijven doen is niet voor iedereen even eenvoudig. Misschien heb je zelf ook wel de ervaring, dat het veel lastiger is om voldoende water te drinken als het koud is. Of misschien merk je dat je er steeds aan begint, maar dat het telkens “verwatert” en dan drink je weer net zo veel (of weinig) als je eerder deed.  Je hoort en leest overal dat het zo belangrijk is, maar er is blijkbaar toch iets wat je tegenhoudt om je water-drinkgedrag blijvend te veranderen.

Ik ga je eerst uitleggen WAAROM, want alles begint bij je motivatie. Als je meer water gaat drinken omdat het MOET, omdat ze zeggen dat het zo gezond is, dan is de kans op blijvende verandering van je gewoonte niet erg groot. Maar als je ontdekt waarom het voor JOU belangrijk is, dan kom je al een heel eind verder.

Om je te helpen om jouw eigen motivatie te vinden zal ik een aantal belangrijke redenen voor je op een rijtje zetten. Lees ze rustig, VOEL wat jou aanspreekt en ga na of het voor jou belangrijk is. Waar heb jij problemen mee die je graag wilt oplossen?

Niets moet. Je kunt, als je wilt, na het lezen van informatie besluiten of en waarom die informatie belangrijk voor je is. Zonder die innerlijke drive kan je een gewoonte niet blijvend veranderen

Dus…

Waarom zou je meer willen drinken?

Ik las laatst, dat als je niet genoeg drinkt, dat je daardoor 1 kilo per jaar kunt aankomen. Ik weet daar de bron niet meer van, dus ik durf niet te beweren dat het waar is, maar ik kan me dat wel heel goed voorstellen. Straks zal je wel begrijpen waarom.

 

De 5 belangrijkste redenen op een rijtje:

Allereerst is het goed om te weten en dat je lichaam voornamelijk uit water bestaat. Ongeveer 75 procent is water en slechts 25 procent is vaste stof.

Reden 1:

Water is belangrijk voor het opnemen van voedingsstoffen, voor de stofwisseling in de cellen en voor het verwerken van afval.

Reden 2:

Water helpt om je lichaamstemperatuur en de bloeddruk stabiel te houden.  Je bloed bestaat voornamelijk uit water. Wanneer het lichaam vocht tekort heeft, dan zullen de cellen in je lichaam het vocht loslaten om in ieder geval het bloed stabiel te houden.

Reden 3:

Uitgedroogde cellen veroorzaken veel klachten. Obesitas, diabetes, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk en nog veel meer ziektes hangen vaak samen met onvoldoende drinken en kunnen positief worden beïnvloed door simpelweg het lichaam voldoende hoeveelheden water te geven zodat de giftige stoffen en afval uit het lichaam kunnen worden verwijderd.

Eigenlijk is voldoende water drinken belangrijk voor alles wat nodig is om in leven te blijven. Het is niet alleen essentieel om af te kunnen vallen, maar in het algemeen om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen.

Maar jij wilt graag afvallen. En daarom zal ik vertellen waarom voldoende drinken essentieel is om een gezond gewicht te kunnen bereiken.

Reden 4:

Als je lichaam uitdroogt, droogt ook de lever uit en kan daardoor kan je spijsvertering niet meer goed functioneren. De makkelijkst verteerbare stoffen zijn glucose en vet. Omdat andere, essentiële voedingsstoffen niet goed meer verteerd kunnen worden en je lichaam haar afvalstoffen niet meer goed kwijt kan, word je moe en lusteloos. Je gaat verlangen maar energierijk voedsel, bijvoorbeeld suikers, die je snel een energieboost kunnen geven. Helaas maar tijdelijk, daarna voel je je nog vermoeider en depressiever. Je zit in een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is zolang je lichaam in die uitgedroogde toestand is.

Reden 5:

Zoals je inmiddels wel begrepen hebt is uitdroging dus een serieuze bedreiging voor je lichaam. Je lichaam ervaart stress. En als dat wat langer duurt, gaat het  in de overlevingsmodus. In de Gabriel Methode zeggen we: de VET-knop gaat aan. Dat overlevingsmechanisme dat als doel heeft water te sparen om de meest vitale delen van het lichaam van water te voorzien. Waardoor je spijsvertering en de stofwisseling in alle niet-vitale cellen van je lichaam afneemt. Het is nu eenmaal het allerbelangrijkst dat je hersenen het blijven doen, dat je hart blijft kloppen, dat je blijf ademhalen en dat bijvoorbeeld je temperatuur geregeld wordt. De stresshormonen zorgen ervoor dat er zo min mogelijk kostbaar water naar je vetcellen gaat om daar afvalstoffen te kunnen loslaten. Want dat zou de alarmsituatie alleen nog maar erger maken, dus vasthouden dat vet!

Is dit helder? Begrijp je het belang? En VOEL je de behoefte om NU je drinkgedrag serieus te nemen?

Als je een JA voelt, neem dan NU het besluit om in actie te komen. Je weet waar je het voor doet! En ik ga je erbij helpen.

Speciaal voor jou heb ik het gratis ebook “Drink je Slank”geschreven met 3 essentiële stappen om je lichaam te helpen met afvallen. Meld je aan en je ontvangt het ebook direkt!

Heb jij ook  tips of tools die jou hebben geholpen en anderen zouden kunnen helpen om meer te drinken? Vertel het ons in je reactie onder dit formulier.